12 Ocak 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı taze fasulye





malzemeler:
  • yarım kg taze fasulye
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 baş kuru soğan
  • 3-4 domates
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin.
2. 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
3. fasulyeleri ilave edin. fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun.
4. domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
5.tencereye  1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatın. fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. soğuk olarak servis yapın.
6 kişilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder