12 Ocak 2013 Cumartesi

Oktay Usta'dan Cevizli Portakallı İrmik Tatlısı



CEVİZLİ PORTAKALLI İRMİK TATLISI


1 lt. süt
6 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 pk. yulaflı bisküvi
SOSU İÇİN:
3 portakal suyu
2 çorba k. toz şeker
1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
portakal dilimHAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz ve içine irmiği, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz. Ocak üzerinde çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine portakal kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz.

Kelepçeli pasta kalıbının altını çıkarıp halka kısmını servis tabağına koyuyoruz. Hazırladığımız kremadan kalıbın dibini kaplayacak kadar döküyoruz. Kalıbın kenarlarına yulaflı yuvarlak bisküvileri diziyoruz. Artan bisküvileri de elimizle kırarak kremanın üstüne serpiyoruz.
Tencerede kalan kremayı da üzerine döküyoruz ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Bu arada sosu için, portakalların suyunu sıkıyoruz ve küçük bir tencereye döküyoruz. İçine şekerini koyup pişirmeye başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıp tencereye ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Portakal sosunu da kalıba döktüğümüz kremanın üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üzerini portakal dilimi ya da cevizle süsleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder