Malzemeler;
- 2 büyük uzun patlıcan
- 2 orta boy domates
- 1 iri havuç
- 2 orta boy yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı;
- Patlıcanlar alaca soyulur. Yıkanır, boyuna ince dilimler halinde kesilir ve tuzlanır. Patlıcanlar yıkanır ve suyu kağıt havluyla alınır. Zeytinyağ koyulmuş bir tavada arkalı önlü kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkarılır.
- Bir başka tavada iki kaşık zeytinyağ kızdırılır. Önce küçük doğranmış havuçlar, ardından ince kesilmiş biberler ardından sarımsak biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker , tuz ve karabiber ilave edilir. Sebzeler çok ezilmeden ateşten alınır.
- Kızarmış patlıcandan bir dilim alınır ve bir köşesine 1 yemek kaşığı koyup sarılır ve bir kürdan saplanır. Soğuyunca servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder