12 Ocak 2013 Cumartesi

Patlıcan Sarma



Malzemeler;

  • 2 büyük uzun patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 1 iri havuç
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar alaca soyulur. Yıkanır, boyuna ince dilimler halinde kesilir ve tuzlanır. Patlıcanlar yıkanır ve suyu kağıt havluyla alınır. Zeytinyağ koyulmuş bir tavada arkalı önlü kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkarılır.
  2. Bir başka tavada iki kaşık zeytinyağ kızdırılır. Önce küçük doğranmış havuçlar, ardından ince kesilmiş biberler ardından sarımsak biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Şeker , tuz ve karabiber ilave edilir. Sebzeler çok ezilmeden ateşten alınır.
  3. Kızarmış patlıcandan bir dilim alınır ve bir köşesine 1 yemek kaşığı koyup sarılır ve bir kürdan saplanır. Soğuyunca servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder