14 Mart 2014 Cuma

Ağlayan Kek (Ağlayan Pasta)



  • Kullanılacak Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt keki (ıslatmak için)
  • Kreması İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Sosu İçin
  • Hazır çikolata sosu 
  • Yapılışı
  • Önce yumurta ve şeker çırpılır sonra yağ, süt , kakao ve vanilya ilave edilir. 
  • Biraz çırptıktan sonra un koyup tekrar çırpılır. 
  • En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra kek 
  • hamurunu yağlanmış tepsiye dökün sonra 
  • 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir ve fırından çıkartılır 
  • Sıcak kekin üzerine  2 su bardağı süt her yerine gezdirerek boşaltılır. 
  • Sonra soğumaya bırakılır, 
  • Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şanti üzerine sürülür.

  • Sosu tarife göre pişirilir. 
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır. 
  • Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltılıp
  • Buzdolabında biraz beklettikten sonra dilimlere ayrılıp servis yapılır….

  • İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder