- Kullanılacak Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt keki (ıslatmak için)
- Kreması İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Sosu İçin
- Hazır çikolata sosu
- Yapılışı
- Önce yumurta ve şeker çırpılır sonra yağ, süt , kakao ve vanilya ilave edilir.
- Biraz çırptıktan sonra un koyup tekrar çırpılır.
- En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra kek
- hamurunu yağlanmış tepsiye dökün sonra
- 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir ve fırından çıkartılır
- Sıcak kekin üzerine 2 su bardağı süt her yerine gezdirerek boşaltılır.
- Sonra soğumaya bırakılır,
- Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şanti üzerine sürülür.
- Sosu tarife göre pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltılıp
- Buzdolabında biraz beklettikten sonra dilimlere ayrılıp servis yapılır….
- İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz…
14 Mart 2014 Cuma
Ağlayan Kek (Ağlayan Pasta)
Etiketler:
ağlayan kek,
ağlayan pasta,
çikolatalı kek,
kakaoşu kek,
kek,
pasta,
soslu kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder