12 Ocak 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Kereviz



  • MALZEMELER:
  • 1 kg kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Yarım bardak bezelye
  • 1- 2 avuç arpacık soğan
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • limon
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.
  • Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytin yağında hafif kavrulur.
  • Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
  • Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.
  • İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
  • Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
  • Kereviz sevmeyenler portakal suyu ile pişirirlerse kokusu kaybolur ve yenmesi daha kolaylaşır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder