- MALZEMELER:
- 1 kg kereviz
- 1 havuç
- 1 patates
- Yarım bardak bezelye
- 1- 2 avuç arpacık soğan
- Yarım bardak zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz ve dereotu
- 1 çay kaşığı şeker
- limon
- Tuz
- YAPILIŞI:
- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.
- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytin yağında hafif kavrulur.
- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.
- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
- Kereviz sevmeyenler portakal suyu ile pişirirlerse kokusu kaybolur ve yenmesi daha kolaylaşır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder