12 Ocak 2013 Cumartesi

Fasülye Pilaki



Fasülye Pilaki Malzemeleri:
1 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
2 adet iri soğan
1 adet orta boy patates
2 adet domates
1 adet havuç
5-6 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker Tuz
Fasülye Pilaki Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılmış FasuLyeler yıkanarak bir tencereye konulur, orta ateşte 2-3 parmak aşacak kadar su Üa.ve edilerek haşlanır. Diğer tarafta piyazlık doğranmış soğanlar ve ortadan ikiye bölünerek kesilmiş sarımsak yağ ile kavrulur. İçine küp doğranmış kavrulur. Küp doğranmış patates ve kabuklan soyularak çıkartılmış küp domatesler, tuz, şeker eklenir. İki bardak sıcak su ilavesi yapılarak orta ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Soğutularak kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder