13 Ocak 2013 Pazar

Şeftali Soslu Etimek Tatlisi

                                    Seftali Soslu Etimek Tatlisi                                       


Tarif

  • Muhallebisi icin:
  • 1 litre süt
  • 1 nescafe fincani un
  • 1 nescafe fincani tozseker
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri icin:
  • 2 adet seftali
  • 1,5 su bardagi seftali suyu
  • 2 tatli kasigi nisasta
  • 1 cay bardagi tozseker
  • Ayrica;
  • 8-10 adet etimek ve yarim su bardagi seftali suyu
  • Yapilisi:
  • Muhallebi icin tozskeri, unu ve sütü tencereye alip orta ateste devamli karistirarak pisirin. Ocaktan almadan evvel margarini katin ve iyice karistirin. Tencereyi ocaktan alip vanilyayi da katin.
  • Etimekleri borcama dizin ve üzerlerini seftali suyu ile islatin. Muhallebiyi onlarin üstüne dökün. Seftalileri soyup püre haline getirin. Bir tencereye seftali püresini, seftali suyunu, nisastayi sekeri katip devamli karistirarak pisirin. Daha sonra bunu da muhallebinin üzerine döküp kabin her tarafina yayilmasini saglayin. Sogutup servis yapin.
  • AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder