13 Ocak 2013 Pazar

Ahududulu Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi

                                      ahududulu cheesecake tarifi



HAMURU
• 250 gr bisküvi tozu
• 6 çorba kaşığa eritilmiş tereyağı
İÇİ
• 500 gr krem peynir, yumuşatılmış
• 1/2 su bardağı / 150 gr şeker
• 250 gr beyaz çikolata, eritilmiş
• 2 yumurta
• 6 çorba kaşığs ahududu jölesi / reçeli, eritilmiş
• 3 çorba kaşığı ahududu likörü
• 1/2 tatlı kaşığı kırmızı besin boya:
ÜSTÜ
• 400 gr beyaz çikolata
• 1/2 su bardağı / 200 gr tereyağı
• 400 gr krem peynir, yumuşatılmış
• 2 çorba kaşığa limon suyu
CİLASI
• 1 su bardağı / 250 ml ahududu jölesi / reçeli

Ahududulu Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. • Hamuru: Bisküvi tozu, tereyağı ve şekeri küçük bir kâsede karıştırın. 25 cm.lik bir kelepçeli tepsiyi yağlayıp unlayın ve karışımı dibine yayın. • İçi: Çikolatayı, çift katlı bir tencerenin üst katına koyun. Alt tencerede su kaynatarak çikolatayı eritin. Krem peynir ve şekerle birlikte geniş bir kâseye koyup karıştırın. Her seferinde 1 tane olmak üzere yumurtaları ekleyip çırpın. Bu karışımdan 4 çorba kaşığı ayırın. Geri kalanını kaşıkla tepsinin içindeki bisküvili karışımın üzerine sürün. • Eritilmiş jöle, ahududu likörü ve besin boyasını ayırdığınız için içine katın. Dikkatli bir şekilde beyaz için üzerine yayın. • Katılaşana dek, 1 saat fırında pişirin. • Oda sıcaklığına gelene dek soğutun, sonra buzdolabında, tepsiden çıkarmadan bir gece bekletin. • Üstü: Çikolatayı, çift katlı bir tencerenin üst katına koyun. Alt tencerede su kaynatarak çikolatayı eritin. İçinde krem peynir ve limon suyu olan bir kâsenin içine aktarın, tortusuz kıvama gelene dek çırpın. • Cheesecake’i tepsiden çıkarın ve üstü için hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat ya da üstü katılaşana dek bekletin. • Cilası: Küçük bir tencerede jöleyi eritin. Hafif soğutun, Cheesecake’in üzerine döküp yayın. • Buzdolabında 30 dakika ya da cila donana kadar bekletin. • Oda sıcaklığında servis yapın.
Yazan: Oktay Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder