Malzemeler:
Pandispanyasi icin;
3 adet yumurta
3 yemek kasigi sicak su
1 cay bardagi tozseker
40 gr nisasta
80 gr un
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara kat için :
1 paket vanilyalı dolgu kreması
250 ml taze krema
Üzeri için :
1 paket tart jölesi
muz ve kivi
Yapilisi:
Yumurtalari aklarini sarilarindan dikkatlice ayirin.
Yumurta aklarini iyice sertlesene kadar mikserle cirpin.
Sarilarini 3 yemek kasigi sicak su ve vanilya ile cirpmaya baslayin, daha sonra sekeri de
katip rengi iyice acilana kadar bes dakika cirpin.
Un, nisasta ve kabartma tozunu yumurta sarilarina latip karistirin, bu karisimin icine yumurta
aklarini da tahta kasikla yavas yavas, yumurta aklari sönmeden karistirin.
Kelepce bir kek kalibinin dibini yaglayin ya da kalibin tabani büyüklügünde kesilmis yagli
kagit serip, kenarlarini unlayin, kek hamurunu bosaltin.
Firininizi 180-190 derecede isitin ve 25 dakika kadar pisirin.
Keki firindan alip sogutun. Soguyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Pasta dolgu kremasini pakete göre hazirlayin, kremayi da sertlesene kadar cirpin. Bunlari birbirine karistirin. Ikiye kestiginiz pandispanyanizin her iki katini da sekerli suyla hafif islatin. Kremanin 2/3 ünü kekin alt katina sürün, diger kati da üzerine kapatin. Kalan kremayi da kekin üzerine ve yanlarina sürün.daha sonra pastanın üzerini meyvalarla kaplayın ve tart jölesinin üzerinde yazan tarife göre tart jöleyide hazırlayıp meyvaların üzerine kararmaması için sürün ..vee pastanız hazır afiyet olsun..
NOT:pandispanya tarifi 22-24 cm kelepçeli kalıp içindir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder