15 Ocak 2013 Salı

ŞARLOT PASTA


ŞARLOT PASTA
Pandispanya İçin :
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kadar böğürtlen reçeli 
Kreması İçin :  
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 25 gr. kadar margarin
- 1 poşet kremşanti-yarım su bardağı süt (çırpmak için)
- Muz
( Krema için un süt şeker karıştırılır. Koyulaşana kadar pişirilir. Vanilya ve margarin ilave edilir, soğumaya bırakılır. Kremşanti az sütle çırpılır soğuyan krema ile karıştırılır. Kek için ,yumurta şekerle iyice çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilyada ekleyerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür. 180 derece fırında pişirilir. Sıcakken içine reçel sürülüp hemen rulo yapılır. Üzerinde piştiği yağlı kağıda sarılıp derin dondurucuya konulur. Dilimlenecek kadar soğuyunca çıkarılır. Yuvarlak bir kalıba streç film geçirilir. Rulo pandispanya baş parmağı kalınlığında dilimlenir. Kalıba alttan başlayarak kenarlara doğru dizilir. Krema ruloların üzerine dökülür. Onun üzerine de muz dilimleri konulur. En üstede rulo dizilerek streç ile kapatılır. En az beş altı saat dinlenmeye bırakılır. Rulonun kenarları bozuk olursa o parçaları küçük küçük doğrayarak kremaya ekleyebilirsiniz. Tarif :disalce.blogspot.com
 ‘ dan alınmıştır. )
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder