15 Ocak 2013 Salı

PRENSES TATLISI


 1 kg. süt
- 125 gr. margarin
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzerini süslemek için :
- Tarçın yada Hindistan cevizi (isteğe göre)
( Bir tencereye süt, irmik, un, şeker koyularak orta ateşte sürekli karıştırılır. Koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ve margarin eklenir. 1-2 dakika karıştırılarak pişirildikten sonra tencere ocaktan alınır. Malzeme topaklanmasın diye mikserle kısa bir süre karıştırıldıktan sonra pişen karışım bir borcama dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabına koyularak 2-4 saat kadar bekletilir. İsteğe göre tarçın yada Hindistan cevizi ile süslenir. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. )

              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder