15 Ocak 2013 Salı

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI




Malzemeler

- 1 kg. süt
- 10 yemek kaşığı toz Yşeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 10-12 adet kakaolu bisküvi
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı

Yapılışı

( Sütü, irmiği ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika
sonra ocaktan alın. Vanilyayı ve margarini ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
Bir borcamı suyla ıslatın, muhallebinin yarısını tepsiye boşaltın. Üzerine kakaolu
bisküvi dizip hindistancevizini serpin. Sonra kalan muhallebiyi dökün. Ilındıktan
sonra buzdolabında en az 2 saat soğutup dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Servis
için dilimlenen tatlının üzerine tarçın serpilebilir. )

              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder