10 Ocak 2013 Perşembe

Sade Kek Tarifi




Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
-1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Derin bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyin ve tekrar çırpın. son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Yağlanmış kek kalıbınıza boşaltın ve ısıtılmamış fırında önce düşük derecede 10-15 dakika ardından yüksek derecede 15-20 dakika daha pişirin.
Pişen kekinizi 3-5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder