15 Ocak 2013 Salı

REVANİ


REVANİ  
 
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı toz şeker
Şerbeti İçin :
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
 
( Yumurtalarla şekeri iyice çırpın, daha sonra içine sırasıyla yoğurt, sıvı yağ,
un ve irmik ilave edip karıştırın. Karışımı yağlayıp unladığınız fırın tepsisine
koyun ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Şerbeti için şekeri ve
suyu bir tencereye koyup kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu da
ekleyin. Revani piştikten sonra şerbeti sıcak olarak üzerinde gezdirin. Soğuduktan
sonra servis yapın. )

              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder