15 Ocak 2013 Salı

GAVURDAĞ SALATASI



- 4 adet domates
- 2 adet salatalık
- 1 adet kuru soğan
- 2 dal taze yeşil soğan
- 4-5 dal taze nane
- 4-5 dal maydanoz
- 4 adet sivri biber
- 1 su bardağı rendelenmiş ceviz
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
 
( Domates , salatalık, biber ve soğanlar ufak ufak doğranır. Nane ve maydanoz
ince ince kıyılır. Tüm malzemeler derince bir kapta karıştırılır. Tuz, nar ekşisi,
limon suyu, zeytinyağı ve yarım su bardağı ceviz eklenir. Son bir karışımdan
sonra salata servis tabağına alınır. Geriye kalan yarım su bardağı ceviz de
salatanın üzerine serpilir ve servis yapılır. )
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder