10 Ocak 2013 Perşembe

Patlıcan Kebabı






Malzemeler
  • 3-4 adet patlıcan
  • 500-600 gr. kıyma
  • 1 kaşık tereyağı 
  • 4-5yemek kaşığı kadar zeytinyağı (yağ miktarını kıymanın yağlılık oranına ve kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) 
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri ya da çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • Karabiber, tuz, kekik
Tarif
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz, kekik, pulbiber, karabiberi karıştırıp köfteyi yoğurun.  Patlıcan dilimlerine uygun boyda yuvarlaklar hazırlayıp elinizle yassılaştırın.
Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyip tuzlayın. Küçük boy 30-35 cm. çapında (patlıcanların iriliğine göre ebat değişebilir) bir fırın kabına bir adet patlıcan dilimi bir adet köfte koyarak kabı patlıcan ve köfteyle döşeyin. Üzerine domates ve biberleri dilimleyerek dizin. Sarımsakları doğrayıp serpiştirin. Tereyağı parçalarını da serpiştirin ve son olarak biraz da zeytinyağı gezdirin.
Üzerine başka bir tepsi ya da yağlı kağıt kapatıp 190 dereceli fırında 1 saat kadar pişirin. Son olarak patlıcan kebabının üzerini açıp 5 dakika kadar kızartabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder