10 Ocak 2013 Perşembe

Patatesli Rulo Börek











    MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  •  Yarım çay bardağı süt
  • Karabiber, tuz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
TARİF
Patatesleri haşlayıp sıcakken çatalalla ezin. Yufkalar ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Tuzunu biberini ayarlayın.
Yufkanın tekini tezgaha serin. Patatesli harcın 1/3'ünü yufkanın üzerine yayın. Diğer iki yufkayı da bunun üzerine serip harcı yayın. Daha sonra rulo olarak sarın. İkiye bölüp buzluğa kaldırıp biraz sertleşene kadar bekletin. 
Yarı donunca bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dilerseniz. hemen pişirin. Dilerseniz bir kapta aralarına streç koyarak dondurucuya kaldırıp pişirene kadar bekletebilirsin. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kaşar peyiniri serpip 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Kaşar peynirin fazla sertleşip kızarmasını istemiyorsanız bir süre piştikten sonra da üzerine serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder