10 Ocak 2013 Perşembe

Kakaolu Vişneli Kek



Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 kucuk  paket kakao (20gr)
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
Yapılışı:
  1. Şekeri ve yumurtaları çırpın
  2. Sıvıyağ, kakao ve sütü ilave edin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek boza kıvamında bir karışım elde edilir.
  4. En son vişne taneleri ilave edilir. Bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş yaklaşık 20x30 boyutlarında bir tepsiye dökülür.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Üzerine pudraşekeri serpilerek servis yapılabilinir.
Afiyet olsun.,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder