10 Ocak 2013 Perşembe

ORALETLİ PASTA




Malzemeler

Beyaz Muhallebi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kare  bisküvi
Oraletli Muhallebi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket arzuya göre Tang
Yapılışı
  1. Beyaz muhallebinin tüm malzemeleri bir tencereye konur, pişirilir.
  2. Sıcakken tepsiye önce beyaz muhallebi dökülür
  3. Diğer bir tencereye de oraletli malzeme konur, pişirilir.
  4. Beyaz muhallebinin yüzeyini kapatacak şekilde kare büsküvi döşenir, üzerine hemen oraletli muhallebi konur.
  5. Soğuduktan sonra birkaç saatte dolapta bırakılır, dilimlere bölünerek servis yapılır.
  6. üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder