10 Ocak 2013 Perşembe

RULOLU MEYVELİ PASTA





Hamuru İçin Malzemeler ;

■ 4 yumurta

■ 8 yemek kaşığı un

■ 8 yemek kaşığı şeker

■ 1 paket kabartma tozu

■ 1 paket vanilya

■ limon kabuğu rendesi

■ 1 su bardağı kadar böğürtlen reçeli

Kreması İçin :

■ 1 paket vanilyalı puding

■ 1 poşet krem şanti

■ 1 adet muz ve kivi

Yapılışı ;

Rulo hamuru için yumurta ve şeker iyice çırpılır.un kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.limon kabuğu rendesi de eklenerek yağlanmış tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir.
Pişen hamuru fırından çıkarır çıkarmaz böğürlen reçeli sürülür.sıkıca rulo yapılır.herhangi bir beze veya poşete sararak dondurucuya konulur.Vanilyalı puding ve krem şanti üzerlerinde yazan süt ölçülerinden yarımşar bardak eksik konularak hazırlanır.ılınınca birbirine karıştırılır.Meyveler küp küp doğranır,eklenir.
Dondurucudan çıkardığımız rulo ince ince kesilir.Büyük derin bir kaseye dibinden başlayarak kenarlara doğru duvar örülür.Krema malzemesi içine doldurulur.En üstte rulolarla kapatılır.yarım gün veya bir gün dinlendikten sonra ters çevrilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder