12 Ocak 2013 Cumartesi

Oktay Usta'dan Hamsi Pilaki



HAMSİ PİLAKİ


1 kg hamsi
yarım kavanoz domates sos
2 patates
2 domates
2 soğan
4 yeşil biber
1 limon
2 çorba k. tereyağı
3 defne yaprağı
tuz
karabiber
su
HAZIRLANIŞI: Patatesleri çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Soğanları da piyazlık doğruyoruz. Tepsinin zeminine soğanı yayıyoruz. Onun üzerine doğradığımız patatesleri
koyuyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz. Üzerine domates sos gezdiriyoruz.

Defne yapraklarını koyuyoruz. Ayıklanmış, temizlenmiş hamsileri dışları yukarı bakacak şekilde yanyana diziyoruz. Bütün tepsiyi hamsiyle kaplıyoruz. Domatesleri küp doğruyoruz. Biberleri de doğruyoruz. Balıkların da üzerine domates ve biberi yayıyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Tereyağını bölüp üzerine parça parça koyuyoruz. Üstüne limon dilimlerini diziyoruz. Kenarından biraz su koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder