15 Ocak 2013 Salı

MUZLU ALMAN PASTASI






HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (8 KİŞİLİK)


150 gr tereyağ (oda ısısında)
2 yumurta
50 gr toz şeker
10 gr maya
1 çay kaşığı mahlep
Yarım su bardağı ılık süt veya su
Aldığı kadar un

KREMASI İÇİN
500 gr süt
2 adet yumurta
120 gr toz şeker
50 gr tereyağ
60 gr mısır nişastası
1 paket vanilya
2 adet muz
Üzeri için pudra şekeri
KREMANIN HAZIRLANMASI
Sütü kaynatarak soğumaya bırakınız.
Başka bir tencereye nişasta ve yumurtayı koyup çırpınız.
Soğuyan sütün 1/3'ini karıştıra karıştıra ilave ediniz.
Sürekli karıştırarak pütürlenmeden kalan sütü ilave ediniz.
Ocağın altını açınız.
Kaynayınca şekeri ilave ederek 2-3 dakika sonra ocaktan alınız.
Tereyağ ve vanilyayı ilave ediniz.
Mikser ile çırparak soğutunuz.


HAMURUN HAZIRLANMASI
Yukarıdaki malzemelerle poğaça hamuru gibi 

hamuru hazırlayarak üzeri kapalı olarak dinlendiriniz.
Un eklerken temkinli olun.

Çok un eklerseniz çok sert bir hamur olur.
Dinlenen hamuru şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş 

fırın tepsinine alarak ılık ortamda 15 dakika mayalandırınız.
Pasta çenberiniz varsa çenberinizi 20 cm olarak ayarlayarak 

hamurunuzu çenberin içine alınız.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Pişirilen hamuru enine ortadan bıçakla ikiye kesiniz.
Hamurunuzun alt kısmını çenberin içine alınız.
Üzerine kremayı sürünüz.
Kremanın üzerine muzları dilimleyerek ikinci parçayı 

üzerine kapatınız.
Buzdolabında en az 3 saat bekletiniz.
Çenberden aldığınız pastanın üzerine pudra şekeri serpiniz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder