15 Ocak 2013 Salı

Bayram Salatası



Malzemeleri
5 Adet Orta boy Patates
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
5 Adet Orta boy Havuç
Yarım Demet Taze Soğan
10 adet kornişon turşusu
Yarım Demet Dereotu
3 Çorba Kaşığı Mayonez
Yeteri kadar zeytin
5 diş sarmısak
2 adet hazırlamış yumurta
Tuz
Yapılışı
Haşladığınız patatesleri rendeleyiniz. İçerisine rendelediğiniz havuçları ince ince doğradığınız dereotunu küçük küçük doğradığınız taze soğanı mayonezi doğradığınız turşuyu dövgeçte dövdüğünüz sarımsakları tuzunu da koyarak güzelce harmanlayınız. Geniş ve derin kabın içerisine folyo serin malzemeyi folyo kasesini içine boşaltın. Buzdolabına alarak 2-üç dakika bekletin. Çıkardıktan sonra düz bir tabağın üzerine ters çevirerek salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden çelip alın. Kenarda ayırdığınız yoğurdu mayonezle olan karışımı salatanın üzerine yavaşça sürün. Haşladığınız yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı kaselerde rendeleyin. Salatanın tam ortasına yumurtanın sarısını ve etrafına beyazını serpiştirin. Bilediğiniz  gibi servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder