15 Ocak 2013 Salı

Peynirli Sucuklu Minik Pideler



Malzemeler:
  • 4,5 Su Bardagı Un
  • Yarım Paket Yaş Maya
  • 2 Çorba Kaşıgı Yoğurt
  • Tuz
  • Su
Peynirli Harcı İçin:
  • Köy Peyniri
  • Örgü Mozerella
  • 2 Yumurta
  • 1 Tutam Maydanoz
Sucuklu Harcı İçin:
  • 1 Kase Patlıcanlı Domates Sos
  • Yarım Sucuk
  • 100 Gr. Kaşar Peyniri
  • 1 Tutam Kekik
Üzeri İçin:
  • Tereyağı
Tarifi
Unu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz, ortasına yaş mayayı koyuyoruz. Biraz su ve yoğurdu ortasına döküyoruz ve mayayı elimizle çözüyoruz.
Unun üzerine tuz serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz mamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
kopartıyoruz.
Peynirli harcı için, köy peyniri ve örgü mozerellayı karıştırma kabına rendeliyoruz üzerine maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz ardından yumurtaları kırıp karıştırıyoruz.
Sucuklu harcı için, patlıcanlı domates sosu ayrı bir karıştırma kabına alıyoruz. Sucuğu küçük bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Doğranmış taze kekik katıp kaşar peyniri rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Bezelere böldüğümüz hamurları merdane ile avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Bir kısmına peynirli harçtan, diğer kısmına sucuklu harçtan koyuyoruz ve uç kısımlarını birleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağı sürüp servis ediyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder