HAMURU İÇİN MAZEMELER
(2 ADET BÜYÜK BOY PİZZA İÇİN)
- 220 gr.(2 silme su bardağı) un
- 15 gr.(1 tatlı kaşığı) taze maya veya 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 8 çorba kaşığı ılık su
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Kuru mazemeleri eleyip yoğurma kabına alalım
- mayayı çok az ılık suda eritip 8 çorba kaşığı ılık suya ekleyelim
- mayalı suyu kuru karışımlara ekleyip yağı ilave edelim
- iyice yoğurup üzerini bezle örtelim ve mayalanmaya bırakalım
- hamur iki katına çıkınca, iki parçaya ayırıp, un ve merdane yardımıyla ince bir pizza hamuru açalım.
SOS MAZEMELERİ
- 3 adet domates(soyulmuş ve rendelenmiş)
- 5 diş sarmısak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri aynı kapta salça eriyene kadar karıştırın ve karışımı pizza hamurunun üzerine yayın.
PİZZA MAZEMELERİ
- 500 gr. cedar veya kaşar peyniri(rendelenmiş)
- 500 gr. mozerella veya hellim peyniridilimlenmiş)
- 2 adet patlıcan(uzunlamasına ince ince dilimlenip kızartılmış)
- 1 avuç mantar(ince ince dilimlenmiş)
- 1 avuç kuru domates (sıcak suda yumuşatılmış)
- 1 avuç zeytin(çekirdekleri çıkartılmış)
- 2 adet mısır(haşlanıp saplarından ayrılmış)konservede kullanabilirsiniz
- 2 adet yeşil biber(küçük küçük doğranmış
- üzerine serpiştirmek için kekik ve zeytinyağı
YAPILIŞI
- Hamuru açıp üzerine sosu yaydıktan sonra eriyen peyniri(kaşar veya cedar) eşit şekilde hamurun üzerine dağıtalım
- üzerine kızarmış patlıcan dilimlerini dizelim
- kalan diğer sebzeleri (mısır harıç) pizzanın üzerine dizelim
- en üst kısma mozerella veya hellim peyniri dilimlerini dizelim
- mısırları, kekik ve zeytinyağını serpiştirelim
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve alttakı hamuru kızarana kadar pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder