10 Ocak 2013 Perşembe
Mercimek Köftesi
Malzemeler;
1 kase kırmızı mercimek
2 kase ince kısırlık bulgur
2 çrb kşk dolusu salça
1 baş soğan
1 çay brd. sıvı yağ
2 tatlı kşk tuz
1 demet taze yeşil soğan
1 limon
1/2 demet maydanoz
1 çay kşk kırmızı toz biber
Kıvırcık
Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayıp üzerine 3 bardak suyu ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte (yaklaşık 15-20 dk.) pişirin. Mercimeğin altını kapattıktan sonra tuz ve bulguru (yıkayıp) ekleyin, iyice karıştırın ve 20-30 dakika bekletin.
Bu arada sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanı kavurun , yeşillikleri yıkayıp hazırlayın. Dinlenip şişen bulgur mercimek karışımına baharatlar, salça, limon suyu ekleyip yoğurun. Kıvamı ideal olacaktır ama kuru bulursanız biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Ardınan maydanoz ve soğanı ekleyin, bir iki kere daha yoğurun. Kıvırcık serilmiş servis tabağına avucunuzun içinde sıkıp şekil vererek dizin. Üzerini kıcırcık ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder