10 Ocak 2013 Perşembe

Yalancı Tavuk Göğsü



Malzemeler;

1lt  süt
125 gr margarin 
2 kahve fincanı un 
8 yemek kşk şeker
2 damla sakızı
1 pkt vanilya
Üzerini süslemek için ise tarçın

Yapılışı;

Yağ ile unu hafif ateşte kavur.Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştır.Daha sonra şekeri dövülmüş damla sakızını ve vanilyayı ekle muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir.Ateşten indirdikten sonra 20-25 dk mikserle çırp.Çırpma işlemi bittikten sonra soğuk sudan geçirdiğimiz borcama malzemenin tamamını boşaltın ve üzerine tarçın serpin buzdolabında 3-4 saat bekletip soğuk servis yapıyoruz....Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder