10 Ocak 2013 Perşembe
Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler;
1lt süt
125 gr margarin
2 kahve fincanı un
8 yemek kşk şeker
2 damla sakızı
1 pkt vanilya
Üzerini süslemek için ise tarçın
Yapılışı;
Yağ ile unu hafif ateşte kavur.Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştır.Daha sonra şekeri dövülmüş damla sakızını ve vanilyayı ekle muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir.Ateşten indirdikten sonra 20-25 dk mikserle çırp.Çırpma işlemi bittikten sonra soğuk sudan geçirdiğimiz borcama malzemenin tamamını boşaltın ve üzerine tarçın serpin buzdolabında 3-4 saat bekletip soğuk servis yapıyoruz....Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder