15 Ocak 2013 Salı

MANTI MAKARNA



- 1 paket mantı makarna
- 250 gr. kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
( Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber iyice karıştırılır ve mantı içi hazırlanır. Bu iç makarnaların içlerine doldurulur. Doldurulan makarnalar kaynayan tuzlu suya atılır ve 15-20 dk. kadar kıyma ve makarna pişene kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurtla iyice dövülmüş sarımsak karıştırılır. Bir kapta kızdırılan yağa salça ve kırmızı pul biber koyulup iyice karıştırılıp, sos hazırlanır. Süzülen makarna servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt , onun üzerine salça sosu ve en üstüne de kuru nane serpilerek servis yapılır. )

              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder