15 Ocak 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



  • 1 kilo pırasa
  • 1 adet  soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 portakal yada mandalina suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
( havuçlar ve pırasalar istenilen boyutta doğranır. Bir tencerede ince kıyılmış soğan, yağ , tuz, salça ve havuçlar kavrulur. Üzerine doğranmış pırasalar dizilir. Pırasaların üzeri kapanacak kadar su ve 1 portakal yada mandalina suyu da ilave edildikten sonra pırasalar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Yumuşayan pırasalara yıkanmış süzülmüş pirinçler ilave edilir. 10 dk. Kadar daha pişirilip yemeğin altı kapatılır. Tencerede soğutulduktan sonra servis yapılabilir. )

                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder