13 Ocak 2013 Pazar

İstanbul Tatlısı

Malzemeler;
1 kg süt
14 yemek kaşığı şeker
10 ymk kşk irmik
1 paket vanilya
Kibrit kutusu büyüklüğünde margarin

Arası için;
1 kase dövülmüş ceviz veya fındık içi

Süslemek için;
1 tatlı kşk tarçın ya da Çilek de olabilir

Yapılışı;
Süt,şeker,irmik,vanilya ve margarini bir tencereye alıyoruz.İyice pişip muhallebi kıvamına gelince ateşten alıyoruz.Önceden ıslattığımız borcamımıza  tatlının yarısını döküyoruz.Üstüne ceviz veya fındık içimizden serpiyoruz.Tatlının öbür yarısını da üzerine döküyoruz ve yayıyoruz.Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz Tarçın veya Çilekle süslüyoruz tatlımız hazır.Son derece pratik ve lezzetli bir tatlıdır....

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder