13 Ocak 2013 Pazar

GÜLLAÇ TARİFİ



Güllaç İçin Malzemeler:

2 Bardak toz şeker

6 Yaprak güllaç

6 Bardak süt

1 Bardak ceviz içi

1 Çay kaşığı vanilya

Gülsuyu

Nar taneleri



Güllacın Hazırlanışı:

Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun. Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin. Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin. Tekrar ikinci, üçüncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın. 3′üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin. Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun. Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin. Güllaçların üstünü nar taneleri süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder