Güllaç İçin Malzemeler:
2 Bardak toz şeker
6 Yaprak güllaç
6 Bardak süt
1 Bardak ceviz içi
1 Çay kaşığı vanilya
Gülsuyu
Nar taneleri
Güllacın Hazırlanışı:
Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun. Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin. Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin. Tekrar ikinci, üçüncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın. 3′üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin. Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun. Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin. Güllaçların üstünü nar taneleri süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun...
2 Bardak toz şeker
6 Yaprak güllaç
6 Bardak süt
1 Bardak ceviz içi
1 Çay kaşığı vanilya
Gülsuyu
Nar taneleri
Güllacın Hazırlanışı:
Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun. Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin. Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin. Tekrar ikinci, üçüncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın. 3′üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin. Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun. Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin. Güllaçların üstünü nar taneleri süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder