13 Ocak 2013 Pazar

Kete


Malzemeler;
1 paket margarin(Eritilecek)
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
3 tane yumurta
1 maya 
Aldığı kadar un
tuz
İsteğe göre içine ceviz veya şekerde eklenebilir

Yapılışı;
İçine Tavada yağı eritin üzerine un ekleyip devamlı karıştırın. Un sararınca altını kapatıp soğumaya bırakın.Diğer malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.30 dakika hamurun kabarması için bekleyin Kabaran hamurdan küçük bezeler yapıp tatlı kabağı büyüklüğünde açın. Bezelere tereyağı sürüp kavrulmuş unu ekleyin.Daha sonra rulo haline getirip çevresinde döndürün. Yağlanmış tepsiye dizip 20 dakika bekletin. Üstüne de yumurta sarısı sürüp 175 derecilik fırında pembeleşene dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder