13 Ocak 2013 Pazar

Orman Kurabiyesi




MAZEMELER
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gr. mısır nişastası
  • 125gr. tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 peket vanilya
  • 2. 3 yemek kaşığı un
  • üzerine serpiştirmek için çok az kakao
  • saplarını yapıştırmak için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
YAPILIŞI
  1. Şeker, yumurta, ve tereyağını çırpalım.
  2. nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eledikten sonra karışıma ekleyip yoğuralım, ve hamurun kıvama gelmesi için un ekleyelim( hamurun ele yapışmaması gerek)
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurdan minil parçalar alııp normal yuvarlk kurabiye şekli verelim ve sapları için ayrıca şerit şeklinde yuvarladığımız hamurdan mantar saı büyüklüğünde kesip kurabiye sayısı kadar sap elde edelim
  4. Kurabiyelerin üzerine çok az kakao serpiştirip, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirelim.
TARİFTEN NOTLAR
  1. Kurabiyeleri ve saplarını tepsiye aralıklı dizelim, pişerken yayılıyor
  2. Tepsiyi fırının orta kısmına yerleştirip en üste boş bir tepsi yerleştirelim,kurabyelerin kızarmadan beyaz kalması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder