15 Ocak 2013 Salı

ETİ PUF KEK


Malzemeler
4 yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
1 fincan su
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
Kreması İçin
 bardak süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 kremşanti 1 bardak süt
Yapılışı
Kek malzemeleri karıştırılıp pişirilir.
Kek bardakla kesilir.
Kalan kek parçaları robotta çekilir.
Önce muhallebi pişirilir.
Soğuyunca içine bir bardak sütle çırpılmış kremşanti eklenir.
Bardakla kesilmiş keklerin üzerine dökülür.
Daha sonra robotta çektiğimiz kek kırıntıları en üste dökülür.
İstenirse damla çikolata ile süslenebilir.
1 - 2 saat dolapta bekletilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder