15 Ocak 2013 Salı

Kayısılı Kolay Puding


Malzemeler:
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kayısı suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
- Nane yaprağı
- Kuru kayısı
- Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Derin bir tencerede süt, un, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince servis kuplarına paylaştırın.
- Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekleyin.
- Kayısı suyu ile nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kayısı suyunu muhallebilerin üzerine aktarıp donuncaya kadar bekletin.
- Nane yaprakları, Antep fıstığı ve kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder