15 Ocak 2013 Salı

ÇİĞ BÖREK



 
Hamuru için :
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İçi için :
- 250 gr. kıyma
- 1 adet büyük soğan rendesi
- Tuz, karabiber ( 1’er tatlı kaşığı )
Kızartmak için :
- Sıvıyağ
 
( Un, yumurta, yoğurt, yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile tüm malzemeler yoğrularak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Hamur bezelere ayrılarak 5-10 dk. kadar dinlendirilir. İçi. İçin kıymaya soğan rendelenir ve tuz ile karabiber eklenir. Tüm malzeme eiyice yoğrularak karıştırılır. Sulu bir hafif sulu bir harç elde edilir. Dinlendirilen hamurlar yuvarlak yuvarlak oklava ile açılır. İçlerine hazırlanan harçtan koyulur ve ortadan ikiye ağızlar birleşecek şekilde kapatılır. Ama çatalla bastırarak ama pizza – hamur keseceği ile birleşen kısımlar açılmayacak şekilde kapatılır. Kızgın yağda kızartılır. )

              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder