- 3 adet yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı kadar beyaz peynir yada lor
- Tuz, karabiber
( Böreğin pişirileceği tava sıvıyağ ile biraz yağlanır. 1 adet yufka tava üzerine serilir. Yumurta, tuz, karabiber, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpılarak karıştırılır. Bu karışımdan biraz yufka üzerine sürülür. Kalan diğer iki yufka kopartılarak parçalar halinde tavaya serilir. Ara ara hazırlanan yoğurtlu karışımdan yufka üzerlerine sürülür. Yufka aralarına beyaz peynir yada lor koyulur. En son tavaya serilen yufkanın tava dışında kalan fazlalıkları sanki tepsi böreğinin üzeri kapatılır gibi büzdürülerek kapatılır. Yoğurtlu karışımdan en son üzerinede döküldükten sonra tavaya uygun bir kapak kapatılır ve kısık ateşte tava böreği pişirilir. 5-10 dk. kadar böreğin bir yüzü piştikten sonra ters yüz edilmelidir. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder