13 Ocak 2013 Pazar

Bademli İrmik Helvası



Malzemeler;

2 su brd irmik
1 çay brd badem
250 gr tereyağı (margarin)
2,5 su brd süt
2,5 su brd pudra şekeri
1/2 paket vanilya

Yapılışı;

Bademleri kaynar suya atıp 2-3 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp kabuklarını soyuyoruz.Tereyağını tencere de hafif kızdırın.Önce bademi sonra irmiği ilave edin.Bademler altın sarısı renk olana kadar,tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 20 dk  kavurun.Karıştırmaya devam ederek pudra şekeri,vanilya ve kaynar sütü ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp ateşi iyice kıstıktan sonra yarım saat demlenmeye bırakın.Bademli irmik helvamızı bir kez daha karıştırdıktan sonra servise hazırdır...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder