10 Ocak 2013 Perşembe
TRABZON BURMALISI
Tatlı için malzemelerimiz;
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı zeytin yağı
½ çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 kase öğütülmüş kavrulmuş fındık
Şerbet için;
3 su bardağı dolusu şeker
3 su bardağı dolusu su
10 damla limon suyu
Hamur hazırlanışı:Çırpılmış 2 yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 4 su bardağı un karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Hamur harcıma 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Üzeri bezle örtülen hamur dinlenmeye alınır.
Şerbet hazırlanışı: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su ile kaynatılır. Üzerine 10 damla limon suyueklenir.
Yapılışı: Dinlenen hamurlardan alınan bezeler birer birer açılır. Sonrasında açılan iki hamur bezesi üst üste konularak tekrar açılır. Öğütülmüş fındık serpilen hamurun bir ucu oklavaya sarılarak dolanır. Fındık içli hamur oklavadan çıkartılmadan iki ucundan büzülür. İstenen şekle gelen hamur oklavadan çıkartılır. Fırın tepsisine yerleştirilen burmalar eritilmiş tereğaı süsülerek fırında pişirilir. Nar gibi kızaran Trabzon burmalısının şerbeti dökülür.
Trabzon burmalısı servise hazırdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder