10 Ocak 2013 Perşembe

KARA LAHANA ÇORBASI

Gerekli malzemeler;
2 bağ kara lahana 
1 kase barbunya
3 su bardağı mısır yarması
4 yemek kaşığı haşlanmış bal kabağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kuyruk yağı
2 adet kesme şeker
1 adet soğan
1 adet kurutulmuş kırmızı süs biberi
Yapılışı:Karalahanalar sapları ile birlikte ince ince doğranır. Doğranan lahana yaprakları güzelce yıkanır ve elde sıkılarak acısının ve suyunun gitmesi sağlanır. Orta boyda bir tencereye sıcak su eklenir ve lahanalar kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencerede de barbunyalar haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ve tereyağı eklenen tencereye eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur. Lahanların suyu süzlür. Kırık mısırlar yıkanır, Haşlanmış bal kabağı, haşlanmış barbunya ve karalahanalarla birlikte soğanların üzerine eklenir. 2 adet kesme şeker ve 2 yemek kaşığı kuyruk yağı da eklenerek kaynayan malzemelerin içinde eritilir. Suyunu koyduktan sonra kuru kırmızı biber eklenir ve pişmeye bırakılır.
Karalahana Çorbası servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder