11 Ocak 2013 Cuma

Poğaça




malzemeler

1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

içi için:
peynir(ya da ne arzu ederseniz)

üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörekotu

yapılışı

ılık sütün içine 2 yemek kaşığı şekeri koyunuz.ardından yaş mayayı da ekleyip şöyle bir içinde ezin.sıvıyağ ve sodayı ekleyin.tuzu da ekleyin.alabildiği kadar unu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin.kabınızın ağzını kapatıp ılık bir ortamda 40 dakika mayalanması için bekletin.mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bir beze alıp iç harcınızı koyduktan sonra şekil verip yağlanmış tepsiye diziniz.bütün hamuru böyle tekrar ettikten sonra tepside yaklaşık 30 dakika bekletiniz.böyle tepsi mayası olunca daha da yumuşak ve lezzetli oluyor kesinlikle tepsi mayası yapın.tepsi mayası olduktan sonra yumurta sarısını  sürüp üzerine susam ya da çörekotuyla süsleyip 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder