11 Ocak 2013 Cuma

Ezme Salatası




Domateslerin kabuklarını soyun, minik parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sap ve tohumlarını çıkartın, ince halkalar şeklinde kesin

Malzemeler

  • 3 domates, 
  • 2 sivri biber, 
  • 1 orta boy soğan, 
  • 2 diş sarmısak, 
  • yarım demet maydanoz, 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 
  • 1 kaşık limon suyu, 
  • 1 kaşık nar ekşisi,
  • 2 çay kaşığı sumak, 
  • 1 çay kaşığı pul biber, 
  • tuz.


Domateslerin kabuklarını soyun, minik parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sap ve tohumlarını çıkartın, ince halkalar şeklinde kesin. Soğanlan ince ince çentin. Sarmısakları çok küçük parçalar halinde kıyın. Maydanozu yıkayın, yapraklarını doğrayın. Domates, biber, soğan, sarmısak ve maydanozu bir salata kabına koyun, üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak, pul biber ve tuz koyarak iyice karıştırın, salatayı servis tabağına alın. Nar ekşisi yerine koruk suyu koyabilirsiniz. Sivri biberler acı çıktığı takdirde pul biber koymak gerekmeyebilir. Bu durumda malzemeleri pul bibersiz karıştırmak, tadına baktıktan sonra pul biber miktarını ayarlamak yararlı olur. Salatarın üzerine kıyılmış ceviz koymak farklı bir lezzet verebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder