15 Ocak 2013 Salı

PEYNİRLİ AĞZI AÇIK POĞAÇA



Hamur için:
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Alabildiği kadar un
- 1 paket kabartma tozu

Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı
İçi için :
- Beyaz peynir
( Tüm hamur malzemesini yoğurma kabına koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar..Büyük parçalar koparıp yuvarlayıp elinizle açın. İçine peynir koyup iki ucunu birleştirin yada tamamen kapatıp poğaçaların üzerine bıçakla kesik atıp üzerini açın. Yağlanmış fırın tepsisine dizilen tüm poğaçaların  üzerine yumurta sarısı sürülüp 170 derecede 20-30 dk. kadar pişirilir. )

                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder