15 Ocak 2013 Salı

ISPANAKLI GÜL BÖREK


 Malzemeler;

- 6 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İçi İçin :
- Yarım kilo ıspanak (ince kıyılmış)
- 100-200 gr. kadar kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber (1’er çay kaşığı)
Üzeri İçin :
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
 
( 1 adet yufka tezgaha serilir. Sıvıyağ ile yağlayarak üzerine 1 yufka eklenir
ve 4 eşit parçaya bölünür.
 Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır. Bu işlemle
toplamda 12 adet çift katlı yufka elde edilir. Ispanak iyice yıkanır , süzülür,
ince ince doğranır. İçine kıyma, tuz ve karabiber eklenerek böreğin harcı
hazırlanmış olur. 
Parçalara ayrılan yufkaların geniş taraflarına harçtan koyulur.
Ve yufka yuvarlanır. Sonra bir uçtan diğer
 uca döndürülerek gül böreğinin şekli
verilir. Yağlanmış fırın tepsisine hazırlanan börekler aralıklarla dizilir.
 Dilerseniz
börekler açılmasın diye uç kısımlarına kürdan saplayabilirsiniz. Böreklerin
üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. 180 derece fırında üzerleri
kızarana kadar pişirilir. )

                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder