15 Ocak 2013 Salı

PASTANE POĞAÇASI



 
- 1 yumurta ( akı hamura sarısı üzerine )
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 su bardağı un
( Yumurta sarısı hariç tüm malzemeler yoğrulur. Yoğrulan hamur mayalanması için 40-50 dk. kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirilir. Mayalanan hamura ister parçalar kopartarak elinizle poğaça şekli verin..isterseniz oklava ile açarak bir bardak yardımı ile yuvarlaklar çıkartarak ikiye kapatınız. Yalnız kapatırken fazla bastırılmamalıdır. Poğaçaların üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülerek bir bıçakla çizikler atılır. Yağlanmış fırın tepsisinde 10-15 dk. tepsi mayası için bekletildikten sonra 170 derece fırında üzerleri kızarana pişirilir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder