15 Ocak 2013 Salı

PASKALYA ÇÖREĞİ



Hamuru İçin :
- 2 adet yumurta ( 1 adet yumurta sarısı üzerine)
- 250 gr. erimiş soğumuş margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 4 su bardağı un
Üzeri İçin :
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı file fındık yada badem

( 1 adet yumurta sarısını ayırarak diğer tüm hamur malzemeleri iyice
yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için en az
yarım saat olmak üzere 50 dk. kadar dinlendirilir. Hamuru 9 eşit bezeye
ayırın. Her bezeyi elinizle yuvarlayarak yaklaşık 15-20 cm. civarında rulolar
yapın. 3’erli olmak üzeri rulolara saç örgüsü şekli verin. Bu şekilde 3 adet
paskalya çöreği elde edilmiş olunur. Yağlanmış fırın tepsisinde tepsi mayası
için 15-20 dk. kadar hamurlar bekletilir. Bir kasede ayrılan 1 adet yumurta sarısı,
1 çay kaşığı pekmez, 1 yemek kaşığı sıvıyağ karıştırılır. Paskalya çöreklerinin
üzerine bir fırça yardımı ile eşit olarak sürülür. Arzuya göre file fındık yada badem
üzerlerine serpilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-45 dk. kadar üzerleri
iyice  kızarana kadar pişirilir. Paskalya çörekleri fırından çıkınca temiz bir bez
üzerlerine örtülür. Kuruyup sertleşmemesi için bu şekilde ılınmasını bekleyiniz. )

Öneri :  Dilerseniz hamurun içerisine kuru üzüm de ekleyebilirsiniz


              .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder