4 kişilik
Malzemeler:
- 3 yufka
- 4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
- 200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 orta boy patates, rendelenmiş
- tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
- üzerine yumurta sarısı
Hazırlanması:
- Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.
- Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.
- 1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)
- Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder