Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağından biraz eksik süt
- 1,5 çay bardağı un
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- damla çikolata
Hazırlanışı: Önce sıvıları çırpma teliyle karıştırın (şeker ve yumurta karışınca süt ve yağı ekleyin). En son un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyin, çırpma teliyle karıştırın. 1 avuç damla çikolata ekleyip karıştırın(bir kısmına dövülmüş fındık ekleyebilirsiniz). 14 adet çıkıyor, 170 derecede 18 dk pişirin(fırınınızın durumuna göre kontrollü pişirin). Bir kaç dk. fırında bekletip çıkartın, üzerleri kurumasın diye biraz ılıklaşınca üzerine bir poşet geçirin.
Not: Tarifteki kabartma tozu miktarına ve pişirme süresine dikkat etmek gerekiyor, yoksa sonuç brownie gibi değil de normal kek gibi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder