13 Ocak 2013 Pazar

Mahlepli Çatal Kurabiye

Malzemeler;

1 yumurta sarısı
1 pkt margarin
1 çay kşk karbonat
1 tatlı kşk mahlep
1 tatlı kşk şeker
1 tatlı kşk sıvıyağ
1 tatlı kşk yoğurt
Aldığı kadar un
tuz, çörek otu

Yapılışı;

Unun ortasının açıp yumurta sarısı dışında tüm malzemeyi ekleyin. Pütürsüz, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 1-2 saat bekletin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi ile unlanmış zeminde yuvarlayın.
İnce uzun rulo şekli verin. Rulonun uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. Kızdırılmış orta ısılı fırında 30–35 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder