12 Ocak 2013 Cumartesi

Kral Pilavı



Malzemeler
•  2 su bardağı pirinç
•  2 su bardağı et suyu
•  250 gr kıyma
•  1 adet soğan
•  1 çorba kaşığı domates salçası
•  2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
•  2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
•  1,5 su bardağı bezelye
•  tuz
•  karabiber
Kral Pilavı Tarifi
1   Taze bezelyeleri diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
2   Bir tencerede yağla, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun. Kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra bezelyeleri içine atıp karıştırın ve ateşten alın.
3   Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra iki bardak et suyu ile pilavı hazırlayın.
4   Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sıcak sosu ekleyin. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder